BBQ-ahi on kahe korstnaga 903793016

BBQ-ahi on kahe korstnaga 903793016

  • 14 päeva tagastusõigus
  • 0€ ettemaks, maksa siis kui kaup käes
489 €
579€
Säästad 90€
-16%
kampaania



  • 14 päeva tagastusõigus
  • Pretensioonide esitamise aeg 2 aastat

Toote kirjeldus

BBQ-ahi on kahe korstnaga
Küpsetuskambri pikkus L = 720mm
Kolde pikkus L = 450 mm
Komplektis ka mehhaaniline termomeeter!

BBQ - AHI
PAIGALDUS- JA KASUTUSJUHEND
Täname Teid, et valisite “Stoveman” toote. Oleme veendunud, et ahi pakub Teile palju uusi võimalusi toidu valmistamise ja söömise nauditavamaks muutmiseks.
Ahi on mõeldud kala-, looma- ja linnuliha grillimiseks BBQ meetodil (aeglane küpsetamine mitte kõrgemal kuumusel, kui kuni 120°C ja kuumsuitsutamiseks.
Ahi sobib kasutamiseks koduaeda, suvilasse, turismitallu ja maakodusse.

Kasutusele võtmine
Enne kasutusele võttu lugeda hoolikalt läbi käesolev juhend.
Esimese kütmise peab tegema ilma toiduaineid ahju asetamata, kuna ahju väliskesta
kuumuskindel värv saavutab oma lõpliku kõvaduse alles peale kütmist ja võib eraldada
ebameeldivat kõrbelõhna. Ahju tuleks kuumutada umbes üks tund. Seniks tuleks vältida värvipindade kraapimist. Esmakütmisel värv algul pehmeneb, mistõttu tuleb vältida kokkupuudet ahju värvitud pindadega.

Paigaldamine
Ahi koosneb erinevatest osadest, mis tuleb enne kasutusele võtmist kokku ühendada.
1. Küttekoldest (1) väljuva suitsulõõri suudme peale ühendatakse küpsetuskolde sisenev suitsulõõr.
2. Küpsetuskoldest (2) väljuvate suitsulõõride suudmetele ühendatakse korstnatorud (3) ja kinnitatakse.
3. Küpsetuskolde põhja paigaldatakse metallehest ekraan, mis täidab liigse kuumuse summutaja ja suitsu ning kuumuse suunaja ülesannet.
4. Ekraani kohale paigaldatakse vann. (Siinkohal on õige kontrollida ja seada ahi tasakaalu õigesse asendisse- vanni valatud vedelik peab ühtlaselt ja samal tasemel katma kogu vanni põhja).
5. Vanni kohale paigaldatakse küpsetusrest.
6. Küpsetuskolde külge kinnitatakse veekindlast vineerist lauake (4).
7. Küpsetuskolle keeratakse küttekolde suhtes mugavasse asendisse vastavalt küpsetaja äranägemisele.
Kuumsuitsuahju paigaldamisel ja kasutamisel tuleb järgida tuleohutusnõudeid ning vajalikke vahekaugusi.

Ohutusnõuded
1. Ahju võib paigaldada tuulevaiksesse kohta tasasele pinnasele või spetsiaalsele mittepõlevale alusele eemale puudest ja põõsastest.
2. Ahju tohib kasutada põlevmaterjalist ehitistest või põlevmaterjalide hoiukohast, välja arvataud mittepõlevast materjalist seinaga eraldatud selle ahju küttematerjalide hoiukoht, mitte lähemal kui 5m.
3. Kasutamise ajal ja pärast kasutamise lõpetamist ei tohi jätta ahju järelvalveta kuni
põlevmaterjal (puit, söed vms) on täielikult põlenud või põlemisjäägid veega kustutatud.
4. Ahi tuleb peale kasutamist puhastada põlemisjääkidest.
5. Koduloomad ja lapsed ei kuulu grilli vahetusse lähedusse.
6. Soovitav on hoida aparaadi ligidal suur pihustiga veepudel ja ämbrike liivaga, et vajadusel kiirelt summutada kõrgele lahvatanud leeke.
7. Kindlasti olgu kättesaadavas kohas esmaabipakk plaastrite ja pantenoolsalviga.
Kasutamine
Barbecue kodumaaks peetakse Ameerikat. Sisuliselt tähendab see aina populaarsemaks muutuv grillimisviis aeglast küpsetamist mitte kõrgemal kuumusel, kui 120 kraadi Celsiuse skaala järgi spetsiaalses BBQ-ahjus.
Küttekoldega ühendava toru kohal küpsetuskoldes asub lehtmetallist ekraan, mis summutab leegi põletavat kuumust ja tagab kuumuse ning suitsu ühtlase jaotuse suunaga külgedelt küpsetuskolde keskel asuvasse korstnasse. Ekraani kohal on veevann, mis annab lisaniiskust. Veevanni kohal asub küpsetusrest liha jt. toiduainete jaoks.
BBQ-ahju köetakse kuivade puudega, soovitatavalt kooritud lepapuuga. Kuumust annab leek,
mitte süsi. Lihale aromaatse suitsumaitse andmiseks võib kütteks kasutada luuviljaliste puude oksi ning lisada küttekoldesse vajalikul määral kuivatatud ürte BBQ-ahjus on küpsetamise käigus niiske ja suitsune keskkond ning küllalt madal temperatuur (ahju sisetemperatuur ca 100 kraadi Celsiuse skaala järgi).
Küpsetamise ajal pintseldatakse liha/kala spetsiaalselt selleks valmistatud kastmega (mopiga),
mis annab lihale maitset ega lase sel ahjus kuivada.
BBQ-liha ei saa pruuni pealispinda nagu grillides, kuid on see-eest mahlane, mõnusa
suitsumaitse- ja lõhnaga.
BBQ-ahjus küpsetatud liha kvaliteedinäitajateks on maitse, pehmus/küpsus, välimus ja suitsuring (st. liha ristlõikel näha olev nn. suitsuääris).
Ahju saab kasutada ka liha kuumsuitsutamiseks. Sellisel juhul paigutatakse eelsoolatud ja soovitavalt marlisse mähitud lihatükid küpsetusrestile. Ahju sisetemperatuur suitsutamisel ei tohiks tõusta üle 80 kraadi Celsiuse skaala järgi. Liha suitsutamise aeg on vähemalt 8 tundi.
Kuigi barbeque-meetodil võib küpsetada ka fileed ja muud esmaklassilist liha, kasutatakse seda enamasti siiski pikka küpsemist vajavate lihatükkide puhul. Mitmetunnise madalal kuumusel küpsemise jooksul muutub pehmeks ja mahlaseks ka kõige sidekoerikkam liha ja lahja ribi.
Rest on soovitav enne kasutamist ära puhastada ja toiduõliga kokku määrida .
Ahju korduval kasutamisel veenduge, et küttekoldes ei oleks liigselt eelnevast kasutamisest
tekkinud tuhka.
Kui ahju ei kasutata pidevalt, on soovitav seda säilitada varju all, mis tagab toote pikaealisuse ja parema vastupidavuse välistingimustele.

Spetsifikatsioonid

kampaania

Kohaletoimetamine

Tarneviisid

  • Omniva kuller
  • Tulen ise järele
Tagastamine

Kui mingil põhjusel kauba kättesaamisel selgub, et kõiki või osasid kaupu ei soovi välja osta, võib ilma igasuguse põhjenduseta need 14-päeva jooksul tasuta tagastada. Kõikidele kaupadele kehtib 24-kuuline pretensioonide esitamise aeg.

Küsimused ja vastused

Kuidas tellimust muuta ja katkestada?

Kui soovite muuta või katkestada juba esitatud tellimust, siis kõige kiiremini saab seda teha helistades Hansaposti klienditeeninduse telefonile 611 5511. Teine võimalus on saata kiri meie e-posti aadressile hansapost@hansapost.ee või veebis tagasiside vormi kasutades. 

Kuidas saada kõige kiiremini infot oma tellimuse kohta?

Kui soovite saada infot oma tellimuse kohta, siis helistage Hansaposti klienditeeninduse numbrile 611 5511. Kui olete Hansaposti veebikaubamaja püsiklient, siis saate jälgida oma tellimusi Hansaposti kodulehel. 

Kuidas ma saan oma tellimust jälgida?

Hansapost kasutab Omniva ja Itella Smartposti paki kohale toimetamise teenuseid. 

Valides Omniva transpordiviisi, saab klient jälgida saadetise teekonda Omniva kodulehel (www.omniva.ee/era/jalgimine ). Vöötkoodi saamiseks palun kirjutage (hansapost@hansapost.ee) või helistage Hansaposti klienditeenindusse (611 5511). 

Itella Smartposti puhul saab klient SMS teavituse paki saabumisest pakiautomaati. Täiendavat infot oma paki kohta saada helistades Itella Smartposti klienditeeninduse telefonile 43 54 547 või 53 495 775.

 

Kuidas saab osta järelmaksuga?

Järelmaksu taotlust oma tellimusele saab esitada helistades Hansaposti klienditeenindusse telefonil 611 5511 või vormistada tellimus veebikaubamajas. Järelmaksu taotlust saab esitada alates ostusummast (enne saatekulu lisamist) 38 EUR. Valides transpordiviisiks „pakiautomaat“ järelmaksu taotlust vormistada ei saa. 

Miks registreeruda veebikaubamaja püsikliendiks?

Püsikliendiks registreerumine võimaldab vormistada tellimused mugavalt ja kiirelt, jälgida oma tellimusi, saada erinevaid sooduspakkumisi, muuta oma andmeid kõige kiiremini. 

Unustasid veebikaubamaja salasõna?

Uue salasõna saab siit: (suunab:https://www.hansapost.ee/unustasin_salasona), sisestades sinna oma e-maili aadressi.

Kuidas ma saan oma andmeid muuta?

Oma andmeid saab muuta helistades Hansaposti klienditeeninduse telefonile 611 5511 või kirjutades kirja aadressile hansapost@hansapost.ee. Hansaposti veebikaubamajas konto registreerinud inimesed saavad muuta andmeid MINU KONTO osa all.